Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Kapitáne! Máme problém!"

12. 8. 2016

Loď kapitána Hanka Abnera, Purest Virgin, byla vyslána na důležitou misi. Byla to jediná momentálně dostupná loď v přístavu a mise byla velice naléhavá. Pověrčivým námořníkům se nikam nechtělo - měli totiž plout skrze neprozkoumané území. Ačkoliv většinou byla pověrčivost tehdejších lidí přehnaná, tentokrát tomu tak nebylo. Po třech dnech cesty byla loď vtažena vírem na ostrá skaliska, která ji celou rozmlátila a usmrtila celou posádku.

...

Za Purest Virgin byla vyslána další loď. Nalezla bohužel jen trosky odplavnené od víru. Posbírali co nejvíc dřeva, měli ho totiž nedostatek, vrátili se s ním do přístavu, postavili novou loď, která měla místo Purest Virgin splnit onu misi, a pojmenovali ji The Devils Maid

...

Loď byla už naložena a všichni členové posádky byli na svých místech. Kapitán Jared Goodwin se těšil na obrovskou odměnu, kterou dostane on a jeho muži, když svůj úkol dokončí včas. Když vtom ho z úvah vyrušil hlas jeho prvního důstojníka, který rovna stál u kormidla. "Kapitáne! Máme problém!" Jared si povzdychl a vydal se po palubě směrem ke kormidlu. "Jaký problém?" "Kapitáne, naše loď... ona... tak nějak... no, nemůže prostě plout dopředu. Nechápeme, jak je to možné, ale když s ní chceme plout dopředu, ani se nehne." 'Zlí duchové...' pomyslel si zoufale Jared, ale navenek to nedával najevo. "A může se někam pohnout?" První důstojník se zasmál. "Leda tak dozadu." "Spěcháme, přestavte tu loď tak, aby mohla plout pozadu, a to co nejrychleji." vydal Jared Goodwin rozkaz své posádce.

...

O 10 dní později

"Kapitáne, splnili jsme ten zapeklitý úkol - loď nyní může plout pozadu, ale ne nijak rychle. Bohužel s tím už nic neuděláme." "Vedli jste si dobře, nyní vyrazíme na cestu." zavelel kapitán lodě. A tak se The Devils Maid pozadu vydala na cestu, na které Purest Virgin neuspěla ani popředu.

První den plavby byl naprosto perfektní, vítr foukal z toho nejlepšího možného úhlu, a loď vodu prořezávala jako šíp. Druhý den se počasí mírně zhoršilo, ale nebylo to zas tak špatné, loď stále plula celkem rychle. Posádka zatím zůstávala klidná a poslouchala rozkazy. Zlomový okamžik přišel třetího dne. Přibližně do poledne bylo perfektní počasí pro plavbu, takové, jaké bylo i první den. Ale pak přišla bouře. Celá posádka kromě kapitána okamžitě zpanikařila. Všichni mu spílali, když odmítl loď otočit, a vyhnout se bouři. Neustále mluvili o tom, že je to Boží trest. Ale kapitán pokračoval dále do bouře. Posádka se zanedlouho uklidnila, jelikož svému kapitánovi důvěřovala. Bouře ale naopak ještě zesílila. Jared Goodwin stále pevně svíral kormidlo, obratně vedl loď po rozbouřeném moři... a nakonec se mu nějak povedlo vykličkovat z bouře. Čtvrtý den plavby už zase probíhal v pořádku, stejně jako druhý den. A pátý den se to všechno stalo.

Jen co se rozednilo, posádka pocítila, jak v lodi podivně škublo, lehce se naklonila na druhou stranu, potom se narovnala, ale velice podivně se pohybovala. Na pohyby kormidla nereagovala, nepohybovala se po větru, i když se plachty vzdouvaly správným směrem. "Vír!" zakřičel někdo. A skutečně. Stejný vír, který zapříčinil zkázu Purest Virgin teď měl v šachu i The Devils Maid. Všichni už zahlédli skaliska, a byli si vědomi toho, že tato mise zřejmě nedopadne dobře - že skončí jejich smrtí. Někteří klečeli na palubě a se sepjatýma rukama se modlili, někteří se snažili loď ještě nějakým způsobem dostat pryč z víru, ale většina námořníků jen stála u štítnice a pozorovala skaliska, ke kterým se loď nezadržitelně blížila. Když už čekali na náraz lodi na ostré výstupky, a na to, jak se voda nahrne do podpalubí a loď potopí, pohyb směrem ke skaliskům se zastavil. V lodi to znovu škublo a najednou se směrem dopředu (teď spíš dozadu... prostě přídí napřed) začala pohybovat směrem od skalisek, pryč z víru. Jakmile se The Devils Maid i s posádkou ocitla mimo nebezpečí, všem se v hlavě ozvaly hlasy. "Jsme námořníci z Purest Virgin. Po naší smrti se naše duše usadily v troskách naší lodi. A z velké většiny je tato loď postavena z těch trosek." Promluvil jiný hlas: "Rozhodli jsme se za každou cenu zabránit nárazu další lodě na skaliska." A zase se ozval jiný hlas: "A tak jsme nejprve zabránili lodi pohybovat se vpřed. Ale vy jste si s tím poradili, nepomohlo to." Znovu se ozval první hlas: "A tak jsme sbírali síly, abychom loď z víru vytáhli. A to se nám podařilo. Nyní mohou naše duše navěky odpočívat."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář